Ontdek de charme van Nice tijdens een onvergetelijke stedentrip. Deze Franse kuststad aan de azuurblauwe Middellandse Zee biedt een perfecte mix van geschiedenis, cultuur en ontspanning. Met een overvloed aan adembenemende bezienswaardigheden en unieke activiteiten is Nice een bestemming die voor elke reiziger wat te bieden heeft. Verken de oude binnenstad van Nice, waar de smalle geplaveide straatjes je meenemen op een reis door de middeleeuwen. Maak een wandeling over de iconische Promenade des Anglais en geniet van het schitterende uitzicht op de Middellandse Zee. Relax een dagje aan het strand of bezoek een van de vele musea en galeries.

Een goede voorbereiding voor je stedentrip naar Nice

✈ Vliegtickets vergelijken? De goedkoopste vliegtickets naar Nice

🏩 Vergelijk hotelprijzen in Nice en vind de beste deal

🏨 Lekker makkelijk! Boek je vlucht en hotel naar Nice in één keer

🚗 Huur een all-inclusive auto (alle verzekeringen inbegrepen)

🌎 Bekijk alle artikelen over Frankrijk

1. Verken de oude binnenstad

De oude binnenstad van Nice, ook bekend als Vieux Nice, is een historisch gebied dat zijn middeleeuwse charme heeft behouden. Sla de oude binnenstad tijdens je stedentrip Nice zeker niet over, want hier vind je talloze boetiekjes, ambachtelijke winkels, cafés en restaurants. In deze restaurants kan je genieten van de lokale keuken. Typische voorbeelden van deze lokale keuken zijn: salade Niçoise (vis, groenten en ei), socca (pannekoekje van kikkererwtenmeel) of farcis Niçois (kleine gevulde groenten).

Met zijn smalle geplaveide straatjes, kleurrijke gebouwen en levendige sfeer biedt de oude binnenstad een unieke ervaring. Breng een bezoek aan de beroemde Cours Saleya-markt, waar je kunt rondsnuffelen tussen de kraampjes met verse bloemen, groenten, fruit en lokale specialiteiten. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de prachtige barokke kathedraal van Nice en de Chapelle de la Miséricorde. Slenter door de straatjes, geniet van de levendige sfeer en bewonder de bezienswaardigheden van de oude binnenstad van Nice.

2. Promenade des Anglais

De Promenade des Anglais is een iconische boulevard in Nice, die langs de Middellandse Zeekust loopt. Het is een van de meest beroemde en herkenbare bezienswaardigheden in Nice, want de promenade biedt een prachtig uitzicht op de azuurblauwe zee en het schilderachtige landschap. Langs de promenade vind je luxueuze hotels, chique boetieks, restaurants en cafés, waar je kunt genieten van een ontspannen sfeer en een panoramisch uitzicht. Het is een favoriete plek voor sporters en joggers, die genieten van de lange wandelpaden en de verfrissende zeelucht. De Promenade des Anglais is ook het toneel van vele evenementen en festivals gedurende het hele jaar, waaronder het beroemde Carnaval van Nice. Het is een plek die de bruisende sfeer en de schoonheid van Nice perfect belichaamt, en een must-see attractie voor elke bezoeker van de stad.

De Promenade des Anglais is een iconische boulevard in Nice, die langs de Middellandse Zeekust loopt. Het is een van de meest beroemde en herkenbare bezienswaardigheden in Nice, want de promenade biedt een prachtig uitzicht op de azuurblauwe zee en het schilderachtige landschap.

3. Dagje strand tijdens je stedentrip Nice

Het strand in Nice is een van de grootste trekpleisters van de stad, want het is een prachtige locatie om te ontspannen en te genieten van de Middellandse Zee. Met zijn karakteristieke kiezelstranden en azuurblauw water trekt het strand jaarlijks duizenden bezoekers. Strandstoelen en parasols zijn te huur en er zijn ook faciliteiten zoals douches en kleedkamers beschikbaar. Het strand is ook populair voor watersportactiviteiten zoals jetskiën, zeilen en paddle boarding. Langs de promenade zijn er diverse restaurants en cafés met uitzicht op de zee. Het strand van Nice biedt een ontspannen sfeer en is daarom de perfecte setting om te genieten van de zon en het water tijdens je stedentrip Nice.

4. Wandeling naar Villefranche-sur-Mer

Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit in Nice, maak dan de mooie wandeling vanuit Nice naar het schilderachtige Villefranche-sur-Mer. Deze wandeling gaat door het Parc du Mont Boron, een park op een beboste heuvel met op de top het 16e-eeuwse fort du Mont Alban. De uitzichten over Nice en Villefranche-sur-Mer, de kust en het omringende landschap zijn de hoogtepunten van deze wandeling. Ook Villefranche-sur-Mer zelf is een erg gezellig stadje met een oude binnenstad en een beschut strand. Je kunt terug wandelen, maar ook de bus of trein terug naar Nice nemen.

Beschrijving van de wandeling van Nice naar Villefranche-sur-Mer

5. Leuke activiteit in Nice is een fietstour

Een andere leuke activiteit om te doen tijdens je stedentrip Nice is een fietstour maken met een Nederlandse gids. Tijdens deze fietstocht van ongeveer 3 uur ga je langs alle belangrijke bezienswaardigheden van Nice. Op deze manier ontdek je wat er allemaal te zien en doen is in Nice. De fietstour begint in het oude centrum van Nice. Geregeld wordt er gestopt, omdat er veel informatie wordt gegeven over de bezienswaardigheden die we passeren. Soms mag je ook ergens even binnen kijken. Ook worden er veel tips gegeven voor leuke restaurants tijdens de tour. De fietstocht gaat een heel stuk langs de boulevard en eindigt uiteindelijk bij de kasteelheuvel.

Mijn ervaringen met de fietstour in Nice

Een vrouw op de fiets in Nice. Een leuke activiteit tijdens een stedentrip Nice is een fietstour. Tijdens deze fietstocht van ongeveer 3 uur ga je langs alle belangrijke bezienswaardigheden van Nice.

6. Parc de la Colline du Château

Parc de la Colline du Château, ook wel bekend als het Kasteelpark, is een bekende bezienswaardigheid van Nice en bevindt zich bovenop een heuvel. Het park biedt een spectaculair uitzicht op de stad, de Middellandse Zee en de omliggende omgeving. Een van de meest opvallende kenmerken van het park is de ruïne van het oude kasteel. Je kunt de ruïnes beklimmen en genieten van het panoramische uitzicht vanaf de top. Het park zelf heeft weelderige tuinen, schaduwrijke bomen en rustige paden om te wandelen. In het kasteelpark is zelfs een waterval te vinden, maar deze is wel kunstmatig aangelegd. Het is een populaire plek voor zowel toeristen als lokale bewoners om te ontspannen, te picknicken en te genieten van de natuur.

Met bovengenoemde fietstour ga je ook de kasteelheuvel op. Hiervoor wordt ruim de tijd genomen, dus laat je er zeker niet door weerhouden. Het is absoluut de moeite waard.

Foto van de waterval die te vinden is het Parc de la Colline du Château in Nice, een van de bekendste bezienswaardigheden van Nice.

7. Meer stedentrips vanuit Nice

Alle bezienswaardigheden en activiteiten van Nice gezien en gedaan? Bezoek een andere mooie stad in de buurt van Nice. Monaco, Grasse en Cannes zijn bijvoorbeeld heel gemakkelijk te bereiken met de trein of auto. Monaco is het op één na kleinste land ter wereld en staat bekend om zijn luxe en glamour. Grasse staat, met zijn historische parfumerieën, bekend als de parfumhoofdstad van de wereld. En Cannes is natuurlijk vooral bekend van het filmfestival en vanwege de luxe hotels en restaurants die bezocht worden door filmsterren en andere beroemdheden. Voor wie het niet erg vind om een paar uur te rijden is Saint-Tropez ook nog een optie om te bezoeken.

Bezoek bijvoorbeeld het op één na kleinste land ter wereld, Monaco, vanuit Nice

Bianca

Bianca is de eigenaar en maker van reisblog Bianca Onderweg. Naast dat ze een blogger en een ondernemer is werkt ze ook als research analist in het LUMC. Al haar vakantiedagen gebruikt ze om verre reizen, stedentrips en kampeervakanties te maken. Overal neemt ze haar Sony a6400 mee naar toe om de mooiste natuur- en wildlife foto's te maken.

Misschien is dit ook interessant

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *