Bianca Onderweg werkt samen met affiliate partners. Daardoor kan je op mijn website reclame tegenkomen in de vorm van affiliate links. Deze links kunnen ook verwerkt zijn in een banner. Wanneer je op zo’n link klikt en een aankoop doet krijg ik daar een commissie voor. Voor jou levert het geen extra kosten op.

Op een niet storende manier

Zelf vind ik het altijd enorm storend wanneer je langs advertenties moet scrollen die tussen de alinea’s van een artikel staan. Ook vind ik pop-up banners niet prettig die je weg moet klikken voordat je verder kunt lezen. Deze vormen van reclame zal je dan ook niet tegen komen op mijn website. Ik heb er voor gekozen om de banners te plaatsen onderaan artikelen en in de zijbalk en voorpagina van mijn website.

Waarom toch affiliate partners

Het hebben van een website is helaas niet gratis. Ik betaal uiteraard voor mijn domeinnaam en het hosten van mijn website. De wereldkaart op mijn voorpagina vind ik enorm gaaf, maar die was helaas niet gratis beschikbaar. Daarnaast betaal ik ook voor de beveiliging van mijn website.

Graag zou ik voor meer WordPress plugins van de gratis versie overstappen naar de betaalde versie. Dit omdat het me meer veiligheid oplevert of me meer de vrijheid geeft om mijn website te ontwerpen zoals ik dat wil. Maar dan wordt dit wel een erg dure hobby.

Vandaar dat ik er voor gekozen heb om met mate reclame te plaatsen op mijn website. Ik werk alleen samen met bedrijven en/of merken die passen bij mijn website en daar iets aan toe kunnen voegen. Met het geld dat ik hiermee verdien kan ik de kosten betalen die horen bij het onderhouden van een website.

Hoe werkt het

Ik heb me aangemeld bij verschillende affiliate netwerken, zoals TradeTracker, Daisycon en Awin. Bij deze netwerken zijn ook 1000 tot 2000 adverteerders aangemeld. Hierin ga ik op zoek naar bedrijven en/of merken die passen bij de artikelen waarover ik schrijf. Ik kan me aanmelden voor hun campagne en zodra zij mij goedkeuren heb ik toegang tot hun promotiemateriaal.

Wanneer deze link gebruikt wordt voor een aankoop (hoeft niet perse het product te zijn dat in de link wordt gepromoot) krijg ik daar een commissie voor van een paar procent. Voor degene die via de link een aankoop doet werkt het niet anders dan wanneer die direct naar de website van de adverteerder zou zijn gegaan. Het is voor veel bedrijven een goedkope manier van betalen voor reclame. Op deze manier betalen ze alleen wanneer er daadwerkelijk tot aankoop overgegaan wordt.