Mooiste steden ter wereld

Alweer zo’n jaar of 10 geleden kwam ik het boek 100 Mooiste Steden van de Wereld (6de druk 2011) tegen in een giftshop. Ik besloot het mee te nemen ter inspiratie voor mijn stedentrips. Natuurlijk valt er altijd te discussiĆ«ren over zo’n lijst, want welke bekende steden horen niet in dit lijstje thuis of hadden er juist zeker weten bij moeten staan. Om er achter te komen of dit echt de 100 mooiste steden van de wereld zijn heb ik besloten om al deze bekende steden zelf een keer te bezoeken.

Goede voorbereiding naar de mooiste steden van de wereld

šŸ“– Koop hier de nieuwste druk van 100 mooiste steden van de wereld

šŸØ Boek een complete stedentrip

šŸ“š Vind hier een enorme collectie aan reisgidsen

Mooiste steden van de Wereld:

Europa

Belgiƫ

 • Antwerpen
 • Brugge
 • Brussel

Denemarken

 • Kopenhagen

Duitsland

 • Berlijn
 • Dresden
Alle informatie over een stedentrip naar Hamburg, Ć©Ć©n van de mooiste 100 steden van de wereld.

Engeland

 • Londen
 • Oxford

Estland

 • Tallinn

Finland

 • Helsinki

Frankrijk

 • Lyon
 • Parijs

Griekenland

 • Athene

Hongarije

 • Boedapest

Ierland

 • Dublin

Italiƫ

 • Bologna

Kroatiƫ

 • Dubrovnik

Nederland

 • Amsterdam

Portugal

Alle informatie over een stedentrip naar Lissabon, Ć©Ć©n van de mooiste 100 steden van de wereld.

Noorwegen

 • Oslo

Oostenrijk

 • Salzburg

Polen

 • Gdansk
 • Krakau
 • Warschau

Rusland

 • Moskou
 • Sint-Petersburg

Schotland

 • Edinburgh

Slowakije

 • Bratislava

Spanje

 • Barcelona
 • CĆ³rdoba
 • Madrid

Tsjechiƫ

 • Karlsbad
 • Praag

Turkije

 • Istanbul

Zweden

 • Stockholm

Zwitserland

 • ZĆ¼rich


Mooiste steden van de wereld:

Aziƫ

China

 • Hongkong
 • Peking
 • Shanghai

India

 • Delhi

Irak

 • Bagdad

Iran

 • Isfahan
 • Teheran

Israƫl

 • Jeruzalem

Japan

 • Kioto
 • Tokio

Jemen

 • Aden
 • Sanaā€™a

Jordaniƫ

 • Amman

Oezbekistan

 • Samarkand

Maleisiƫ

 • Kuala Lumpur

Myanmar

 • Rangoon

Nepal

 • Kathmandu

Singapore

 • Singapore

Syriƫ

 • Damascus

Thailand

 • Bangkok

Tibet

 • Lhasa

Verenigde Arabische Emiraten

 • Dubai

Pakistan

 • Lahore

Vietnam

 • Saigon

Zuid-korea

 • Seoul

Vervoer naar de mooiste steden van de wereld

šŸ›¬ Goedkope vliegticktes binnen Europa

šŸš— Huur een all-inclusive auto (alle verzekeringen inbegrepen)

šŸš‚ Bezoek bekende steden met de trein

šŸš‰ Bekijk de mooiste treinrondreizen door Europa

šŸšŒ Meer dan Ć©Ć©n stad bezoeken? Reis met de bus tussen de mooiste steden ter wereld

Mooiste steden van de wereld:

Noord-Amerika

Amerika

 • Chicago
 • New Orleans
 • New York
 • San Diego
 • San Francisco
 • Washington

Canada

 • Toronto
 • Vancouver

Midden-Amerika

Mexico

 • Mexico Stad

Cuba

 • Havanna

Zuid-Amerika

Argentiniƫ

 • Buenos Aires

Bolivia

 • La Paz

Braziliƫ

 • Rio

Chili

Ecuador

 • Quito

Peru

 • Lima

Uruguay

 • Montevideo

Afrika

Egypte

 • Aswan
 • CaĆÆro

Ivoorkust

 • Abidjan

Marokko

 • Fez
 • Marrakech

Tunesiƫ

 • Tunis

Zuid-Afrika

 • Durban
 • Kaapstad

Australiƫ

 • Melbourne
 • Sydney
Hamburg, Ć©Ć©n van de mooiste steden van de wereld
Hamburg, Ć©Ć©n van de mooiste steden van de wereld

100 bekende steden bezoeken

Honderd steden klonk ook helemaal niet als zoveel, maar het betekend natuurlijk wel dat ik dan 2 a 3 steden per jaar moet bezoeken wil ik dit lijstje kunnen voltooien. Zelf zie ik dat als een leuke uitdaging en bovendien zijn er zoveel steden waarnaar je een stedentrip kunt maken en dan biedt dit boek een mooi uitgangspunt. Hierboven vind je alle mooiste steden ter wereld, volgens de schrijver dan. Het zijn in ieder geval allemaal bekende steden.

Klik op Ć©Ć©n van de foto’s om meer over die stad te kunnen lezen, want over de steden zonder foto heb ik nog geen reisverslag geschreven. Het is niet perse zo dat ik daar nog niet geweest ben. Soms moet ik het reisverslag nog schrijven en in sommige gevallen ben ik er wel al geweest, maar is dat zo lang geleden dat ik die stad eigenlijk nog een keer moet bezoeken om er een goed blog over te kunnen schrijven.

In sommige artikelen beschrijf ik wandelroutes die je langs alle hoogtepunten van een stad brengen. Soms vind je een lijstje met alle bezienswaardigheden van een stad en en over de meest recente steden die ik bezocht heb vind je meerdere artikelen. Sommige bezienswaardigheden zijn zo bijzonder dat ze een eigen blog verdienen, zoals het blog over Real AlcƔzar in Sevilla (zie de foto hieronder).

Het Real Alcazar Sevilla, Ć©Ć©n van de bekende steden van Spanje

Wat vind jij van deze bekende steden?

Wat vind jij van deze lijst? Heb je al veel steden van de lijst bezocht en wat vond je er van? Welke steden zou jij toevoegen aan deze lijst of juist weg laten? Ik lees het graag in de reacties onder dit bericht.

10 Comments

 1. Ik ben bij dat Praag op de lijst staat. Ik ben daar twee keer geweest in het verleden en wil zeer zeker nog een keer terug. Verder vond ik Trier zelf ook heel mooi maar die staat niet op de lijst. Londen en wenen zijn steden die ik zeer zeker nog eens een keer wil bezoeken.

  1. Hallo Patricia, ik ben zelf ook al een keer in Praag geweest en vond het er ook erg leuk. Helaas nog geen blog over geschreven, want het is al wat langer geleden. Trier ken ik niet, maar die ga ik nu zeker even opzoeken. Wenen is echt een aanrader, veel te zien en te doen en ook super gezellig. Bedankt voor je reactie šŸ™‚

 2. Mooie lijst, maar ik zocht uiteraard als eerste naar Belgrado en die staat er niet tussen. šŸ˜‰ Maar evengoed om een mooi streven om al deze steden eens te bezoeken.

  1. Barcelona ben ik ook geweest met mijn ouders, ergens in 2003 of 2004 denk ik. Dus lastig om daar nu nog een goed blog over te schrijven. Het was toen absoluut geen strandweer, maar inderdaad prachtige, gezellige stad met heel lekker eten. Dus ja, heel vervelend, maar dan zal ik nog een keer terug moeten naar Barcelona voor nieuwe verhalen en mooie, digitale foto’s šŸ˜‰

 3. Ik verschiet ervan dat ik er al zoveel gedaan heb.
  In Bangkok hebben ze dat ontzettend groot shoppingcentrum. Echt om in te verdwalen. En de bovenverdieping is uitsluitend om te eten. De eilanden van Thailand vond ik adembenemend.

  1. Wat leuk dat je al zoveel steden bezocht hebt. Ik ben nog nooit in Aziƫ geweest en heb daar dus ook nog niks bezocht, maar echt tof dat nu onder deze lijst al die tips komen te staan. Die kan ik mooi gebruiken wanneer ik ze wel zelf ga bezoeken. Echt heel leuk!

  1. Daar ben ik zelf ook erg benieuwd naar, haha! Leek me niet zo heel ingewikkeld toen ik er aan begon, maar 100 is natuurlijk toch best wel veel. Ik vind Amsterdam ook niet perse de mooiste stad in Nederland moet ik zeggen. Er zijn sowieso veel meer steden in Nederland die ook het bezoeken waard zijn.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *