Bianca Onderweg

Hallo, wat leuk dat je terecht bent gekomen bij Bianca Onderweg. Ik zal me even voorstellen. Ik ben Bianca (40 jaar) en werkzaam als analist in een laboratorium. In mijn vrije tijd vind ik het ontzettend leuk om te fotograferen, schaatsen, wielrennen, wandelen en natuurlijk om te reizen. De eerste keer dat ik een reisblog bijhield was in 2013 tijdens mijn soloreis door Zwitserland. Ik wilde graag mijn reisverhalen opschrijven omdat ik alleen reisde en later met niemand herinneringen op zou kunnen halen. Ik besloot deze verhalen online te zetten om ook mijn familie en vrienden op de hoogte te houden.

In eerste instantie schreef ik mijn reisblogs via gaatverweg.nl. Een leuke manier om je reisblogs te schrijven en om te leren werken met WordPress. Ondertussen heb ik 5 verschillende websites met reisblogs. Het leek me daarom handig en leuk om zelf een website te maken om al mijn reisblogs op te verzamelen. En dat is dus Bianca Onderweg geworden.

Wat voor reizen maak ik

Ik reis op allerlei verschillende manieren. Kamperen vind ik erg leuk om te doen. In zowel Zwitserland als Frankrijk heb ik 3 weken gekampeerd en gebruikte vooral het openbaar vervoer om me te verplaatsen. De campings die ik had uitgezocht lagen binnen 5 km van het station, zodat ik nooit langer dan een uur hoefde te lopen. Maar nu ik wat meer ervaring heb wil ik ook graag eens helemaal een wandelvakantie doen. Je kunt er meer over lezen in dit blog. In 2020 ben ik met al mijn kampeerspullen op mijn transportfiets in 3 dagen (145 km) naar mijn ouders gefietst. IJsland heb ik bezocht met vrienden van me. We hebben een busje en kampeeruitrusting gehuurd en hebben zelf een route uitgestippeld aan de hand van de dingen die wij zelf graag wilden bezoeken. Dat was een fantastische vakantie.

Maar ik ben ook wel mee gegaan met georganiseerde reizen wanneer ik niet alleen wilde of kon reizen. Zo heb ik bij Sawadee een cruise van een week geboekt om de Galapagos eilanden te bezoeken. De meeste eilanden zijn onbewoond en liggen ver uit elkaar. De beste manier om zo veel mogelijk eilanden te bezoeken is per boot. Ik had die cruise ter plaatse kunnen boeken, maar gemakshalve heb ik dat lekker in Nederland gedaan.

Ik maak ook graag stedentrips. Er is zelfs een speciaal item over op mijn website. Ik heb ooit een boek gekocht waarin de 100 mooiste steden van de wereld staan. Ik wil ze graag alle 100 bezoeken en heb er een speciale pagina aan geweid op mijn website.

Veel plezier met het lezen van de blogs op Bianca Onderweg

Wat voor soort reis ik ook maak, ik ben wel altijd graag actief. Of het nou een wandeling door de bergen is, fietsen door Nederland of een hele dag wandelen in een interessante stad. Het maakt mij niet uit, als ik maar nieuwe dingen kan zien, beleven en leren. Bij deze heb je mij iets beter leren kennen. Ik hoop dat je wat inspiratie kunt halen uit mijn blogs, maar vooral dat je ze met veel plezier zult lezen.

Bianca

Fotografie

Sinds 2018 heb ik een systeemcamera van Sony, namelijk de alpha A6300. Ik heb toen de overstap gemaakt van een compact camera naar een camera met verwisselbare lenzen. Bij deze camera heb ik de volgende lenzen:
– Sony E 10-18mm f/4.0 OSS
– Sony E 18-105mm f/4.0
– Sony FE 70-300mm f/4.5-5.6 G OSS
– Sony FE 50mm f/1.8
– Sony FE 50mm f/2.8 Macro
Omdat ik tijdens vakanties zowel landschappen als dieren fotografeer gaat bijna al mijn foto apparatuur mee, inclusief een statief, polarisatie- en grijsfilters en zeker 3 accu’s.