Welkom!

Hallo, wat leuk dat je terecht bent gekomen op reisblog Bianca Onderweg. Ik zal me even voorstellen. Ik ben Bianca (42 jaar) en werkzaam als analist in een laboratorium. Ondanks mijn baan in loondienst probeer ik er zoveel mogelijk op uit te trekken. Het liefst reis ik naar bijzondere plekken waar niet iedereen meteen aan denkt. Zo heb ik intens genoten van de unieke dieren die er op de Galapagos Eilanden te vinden zijn en vond ik het heel bijzonder om oog in oog te staan met een familie berggorilla’s in Oeganda.

Natuurlijk is het heerlijk om lange, verre reizen te kunnen maken, maar ik kan net zo goed genieten van een mooie stedentrip. Het liefst ontdek ik (voor mij) nieuwe steden te voet. Van te voren zoek ik dan op welke bezienswaardigheden er allemaal zijn en welke route ik het beste kan lopen om ze zo efficiënt mogelijk allemaal te zien. Ik heb thuis een heel leuk boek over de 100 mooiste steden van de wereld en ik heb er een soort uitdaging van gemaakt om deze allemaal te bezoeken. Elk jaar probeer ik dus wel meerdere stedentrips te maken.

Ik ben echt een buitenmens en kamperen is dan ook een grote passie van me. Dat doe ik meestal met een klein tentje en net zoveel kampeerspullen als in mijn rugzak passen. Ik ga heel graag wandelen, bijvoorbeeld in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Ook ben ik vaak in mijn tuin bezig waar veel planten staan en waar ik zelf groente en fruit kweek.

Ik geef op mijn reisblog natuurlijk graag tips over activiteiten, bezienswaardigheden, overnachtingen en restaurants. Nog liever neem ik jullie mee in mijn verhaal, laat jullie delen in mijn ervaringen op een bepaalde bestemming.

Wat voor soort reis ik ook maak, ik ben wel altijd graag actief. Of het nou een wandeling door de bergen is, fietsen door Nederland of een hele dag wandelen in een interessante stad. Het maakt mij niet uit, als ik maar nieuwe dingen kan zien, beleven en leren. Bij deze heb je mij iets beter leren kennen. Ik hoop dat je wat inspiratie kunt halen uit mijn blogs, maar vooral dat je ze met veel plezier zult lezen.