Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit om vanuit Nice te doen, denk dan eens aan de mooie wandeling van Nice naar het schilderachtige Villefranche-sur-Mer. Deze wandeling gaat door het Parc du Mont Boron, een park op een beboste heuvel met op de top het 16e-eeuwse fort du Mont Alban. De uitzichten over beide stadjes, de kust en het omringende landschap zijn de hoogtepunten van deze wandeling. Villefranche-sur-Mer is ook te bereiken met de bus of de trein. Wij zijn er heen gewandeld en hebben de bus terug genomen. Hieronder een beschrijving van onze wandelroute van Nice naar Villefranche-sur-Mer.

Uitzicht over Nice vanaf het uitkijkpunt “Panorama du Mont-Boron”. Wijds uitzicht uit over Nice, de haven en de kasteelheuvel.
Uitzicht over Nice vanaf het uitkijkpunt “Panorama du Mont-Boron”

Een goede voorbereiding voor je stedentrip naar Nice

✈ Vergelijk prijzen en vind de goedkoopste tickets naar Nice
🚉 Beter voor het milieu. Ga met de trein naar Nice.
Al vanaf €90,-; iedere dag via Brussel-Zuid (Midi) en Parijs; reistijd Amsterdam-Nice ~ 10 uur
🚗 Meer zien van de omgeving van Nice? Huur een all-inclusive auto
🏨 Lekker makkelijk! Boek je Hotel en vlucht naar Nice in één keer
🚴🏼‍♂️ Actief bezig zijn. Maak een fietstocht in Nice met een Nederlandse gids

Wandeling van Nice naar Fort du Mont Alban

We beginnen de wandeling bij de haven van Nice. Vanaf daar lopen we via de Boulevard Carnot omhoog in de richting van Villefranche-sur-Mer totdat we na ongeveer een kwartier gelopen te hebben (ruim een km) een trap tegenkomen aan onze linkerkant. Deze trap bevind zich tegenover Hôtel Marbella. Bovenaan de trap zijn we over de weg rechts verder omhoog gelopen (niet rechts naar beneden terug de Boulevard Carnot op). De weg wordt uiteindelijk weer een trap die helemaal door loopt tot aan de parkeerplaats van Mont Boron. De tweede trap is vrij lang, maar gelukkig staat er halverwege een bankje waarop we even uit kunnen rusten.

De wandelroute vanuit Nice naar Parc du Mont Boron gaat via deze trap. Links een betonnen muur, ernaast een trap met grote treden en rechts de zijkant van een kleine kerk.
De wandelroute vanuit Nice naar Parc du Mont Boron gaat via deze trap

Wij zijn eenmaal boven linksaf geslagen richting het uitkijkpunt “Panorama du Mont-Boron”. Vanaf daar heb je een fantastisch uitzicht over de haven en de kasteelheuvel van Nice. Er staan daar verschillende bankjes, dus de ideale plek om iets te eten en te drinken. Daarna zijn we meteen doorgelopen naar Fort du Mont Alban, maar het is een heel groot park en je kan er langer rond lopen als je wilt. Vlak voor je bij het fort aankomt kruis je een voetpad, links een trap en rechts een wandelpad naar beneden. De wandelroute gaat verder via het wandelpad naar beneden dat uitkomt in Villefranche-sur-Mer.

Maar natuurlijk zijn we eerst even bij het fort gaan kijken. Het stelt niet zo heel veel voor, we lopen er in 5 minuten omheen. Het uitzicht vanaf het uitkijkpunt bij het fort over Villefranche-sur-Mer daarentegen is spectaculair. We blijven een hele tijd staan om er van te genieten.

Het uitzicht over Villefranche-sur-Mer tijdens onze wandeling vanuit Nice. Je ziet de baai met luxe jachten en Villefranche-sur-Mer dat tegen de heuvel op ligt.
Het uitzicht over Villefranche-sur-Mer tijdens onze wandeling vanuit Nice

Wandelen van Parc du Mont Boron naar Villefranche-sur-Mer

De wandelroute vanuit Nice gaat dus over het rotsige pad naar beneden. Wij liepen het op onze sportschoenen en dat was te doen, maar wandelschoenen zouden geen overbodige luxe zijn op dat stukje. Opeens lopen we vanuit het bos Villefranche-sur-Mer in. Vanaf daar lopen we naar beneden richting de boulevard en het strand en komen uit in de oude stad. Wat is het leuk om hier rond te lopen. Overal nauwe straatjes, gekleurde huisjes, potten met bloemen en planten. Wat een gezelligheid.

ONTDEK ALLE BEZIENSWAARDIGHEDEN EN ACTIVITEITEN VAN NICE

De wandeling vanuit Nice eindigt in het schilderachtige Villefranche-sur-Mer. Op de foto zie je een straat met rood en oranje gekleurde huizen met op de achtergrond een gele kerk. Voor de huizen staat potten met planten.
De wandeling vanuit Nice eindigt in het schilderachtige Villefranche-sur-Mer

Verder kan je gratis La Citadelle bezoeken, die op een heuvel bij de haven ligt. En natuurlijk kan je heerlijk genieten van het strand wat uit veel zand bestaat. Villefranche-sur-Mer ligt in een baai, dus ondanks dat er veel wind stond hadden we daar helemaal geen last van. Wanneer je van La Citadelle langs de kust richting het strand loopt kan je genieten van het uitzicht over de baai, waar veel jachten liggen te pronken. Wij zijn gestopt bij La Terrasse om te lunchen. Vanaf daar hadden we een prachtig uitzicht over het water. Villefranche-sur-Mer is sowieso heel leuk om te bezoeken wanneer je in Nice bent, maar een wandeling er naar toe via Parc du Mont Boron is helemaal een leuke dagtrip. Zeker een aanrader!

Bianca

Bianca is de eigenaar en maker van reisblog Bianca Onderweg. Naast dat ze een blogger en een ondernemer is werkt ze ook als research analist in het LUMC. Al haar vakantiedagen gebruikt ze om verre reizen, stedentrips en kampeervakanties te maken. Overal neemt ze haar Sony a6400 mee naar toe om de mooiste natuur- en wildlife foto's te maken.

Misschien is dit ook interessant

2 Comments

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *