Een leuk idee om je stedentrip in Nice te beginnen is met een fietstour met een Nederlandse gids. Tijdens een fietstocht van ongeveer 3 uur – inclusief stilstaan voor informatie – langs de hoogtepunten ontdek je wat je allemaal kunt zien en doen. Wij gaan daarom meteen op onze eerste dag fietsen in Nice. In het ochtendzonnetje wandelen we naar het oude stadscentrum en zoeken in de smalle straatjes naar de startplek voor de fietstocht. Voor de winkel staan al meer Nederlanders te wachten, dus we weten bijna zeker dat we goed zitten.

Fietsen in Nice is een leuk begin van je stedentrip. Vrouw op een vouwfiets, haar gele helm hangt aan het stuur en voorop het stuur zit een mandje.
Fietsen in Nice is een leuk begin van je stedentrip

Omdat we door kleine en nauwe straatjes moeten fietsen, en daarom wendbaar moeten zijn, krijgen we een vouwfiets. Op elke fiets zit voorop aan het stuur een mandje waar je een tas of camera in kunt doen. Met een beetje passen en meten krijg ik mijn hele rugzakje in dat mandje, dus die hoef ik in het warme Nice gelukkig niet op mijn rug te dragen tijdens de fietstocht. We krijgen ook allemaal een flesje water mee dat we zelfs onderweg nog een keer kunnen bijvullen, dus er wordt prima voor ons gezorgd.

Een goede voorbereiding voor je stedentrip naar Nice

✈ Vergelijk prijzen en vind de goedkoopste vliegtickets naar Nice
🚉 Beter voor het milieu. Ga met de trein naar Nice.
Al vanaf €90,-; iedere dag via Brussel-Zuid (Midi) en Parijs; reistijd Amsterdam-Nice ~ 10 uur
🚗 Meer zien van de omgeving van Nice? Huur een all-inclusive auto
🏨 Lekker makkelijk! Boek je Hotel en vlucht naar Nice in één keer
🏘️ Ontdek alle bezienswaardigheden en activiteiten in Nice
🚶🏼‍♀️ Niet zo’n fietser? Bekijk deze wandeling van Nice naar Villefranche-sur-Mer

Wat zie je tijdens de fietstour door Nice?

Wie wil mag binnen nog even naar het toilet en dan gaan we echt beginnen. Eerst moet iedereen zijn zadel goed afstellen en dan bespreken we kort hoe we ons dienen te gedragen als fietsende groep. De straatjes in het oude Nice zijn smal en er lopen ook veel voetgangers. Daar moeten we dus rekening mee houden tijdens het fietsen en vooral ook niet vergeten om onze bel te gebruiken, zodat er geen ongelukken gebeuren.

Met een beetje geluk kom je deze waterval ook tegen onderweg

We beginnen de fietstour in het oude centrum van Nice. We krijgen te horen waar we het lekkerste ijs kunnen halen en fietsen langs de mooiste bezienswaardigheden van de oude stad. Geregeld stoppen we om meer informatie over iets te krijgen en soms mogen we ook ergens even binnen kijken. Ook krijgen we veel tips voor leuke restaurants tijdens de tour. We gaan ook nog een heel stuk langs de boulevard en fietsen daarna nog een stukje door het nieuwere gedeelte van Nice. Uiteindelijk komen we bij de kasteelheuvel en daar fietsen we naar boven (geen zorgen, je mag ook lopen. Dat heeft de gids zelfs liever 😉).

Uitzicht over de haven tijdens de fietstour door Nice
Uitzicht over de haven tijdens de fietstour door Nice

Wij vonden de fietstour door Nice heel erg geslaagd. Het is een leuke bezigheid en tijdens het fietsen krijg je al veel van de stad zelf te zien. Ook is het een goede manier om aan achtergrondinformatie te komen over de dingen die je wilt gaan bezichtigen en ontdek je interessante dingen die niet in een reisgids vermeld staan. We waren ook blij met alle tips voor fijne restaurantjes en leuke winkels. Kortom: zeker voor herhaling vatbaar!

Bianca

Bianca is de eigenaar en maker van reisblog Bianca Onderweg. Naast dat ze een blogger en een ondernemer is werkt ze ook als research analist in het LUMC. Al haar vakantiedagen gebruikt ze om verre reizen, stedentrips en kampeervakanties te maken. Overal neemt ze haar Sony a6400 mee naar toe om de mooiste natuur- en wildlife foto's te maken.

Misschien vind je dit ook interessant

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *