Toen ik vorig jaar spontaan besloot om op fietsvakantie te gaan heb ik de Triple M-Wave Amsterdam fietstassen gekocht. De fietstassen zijn ideaal wanneer je wilt kamperen onderweg, want ze zijn ruim, waterafstotend en goedkoop. Het was 2020 en het openbaar vervoer werd zoveel mogelijk gemeden. Voor de gein had ik tegen vrienden gezegd dat ik dan wel op de fiets naar mijn familie in Zeeland zou gaan. Toen ik er wat langer over nadacht leek het me eigenlijk wel een goed idee. Ik had al vaker gebackpackt, dus de juiste kampeerspullen voor onderweg had ik wel. Ik ging op mijn transportfiets. Die heeft weliswaar maar 3 versnellingen, maar door het stevige frame en de brede banden is het een prima fiets om alle spullen te vervoeren. Het enige wat ik eigenlijk miste voor mijn fietsvakantie waren goede, ruime tassen voor op mijn fiets om alles mee te kunnen nemen.

Fietstassen voor een fietsvakantie: Triple-M Wave tassen die ideaal zijn als je wilt kamperen onderweg.
Fietsvakantie tassen: Triple M-Wave Amsterdam fietstassen

Ik had geen idee of ik vaker wilde gaan kamperen met de fiets, dus ik wilde niet al te veel geld uitgeven aan nieuwe fietstassen. Maar natuurlijk wilde ik wel genoeg inhoud hebben om alles mee te kunnen nemen en zou het ook wel fijn zijn als ze enigszins waterdicht zouden zijn. Na lang zoeken vond ik bij fietsonderdelenoutlet.nl de Triple M-Wave Amsterdam fietstassen en kon mijn fietsvakantie beginnen. Omdat ze in vergelijking met andere fietstassen behoorlijk goedkoop zijn had ik niet al te hoge verwachtingen. De afmetingen staan bij de beschrijving, maar toen ik ze uit de verpakking haalde zagen ze er toch een stuk kleiner uit dan ik had verwacht. Dat was even schrikken, maar uiteindelijk bleek alles er gemakkelijk in te passen. Zelfs mijn lichtgewicht 2-persoons tentje, de Nomad Jade 2, paste gemakkelijk in een zijtas.

Specificaties Triple M-Wave Amsterdam

  • Materiaal: nylon
  • Inhoud zijtassen: 34 liter (2 x 17 liter)
  • Inhoud boventas: 28 liter
  • Totale inhoud: 62 liter
  • Afmeting per zijtas: 34 x 32 x 17cm (L x B x H)
  • Afmeting boventas: 46 x 34 x 21cm (L x B x H)
  • Niet geschikt voor e-bikes
  • Met reflectie
  • Waterafstotend
  • Bagagedrager breedte: 16 cm

Een goede voorbereiding voor je fietsvakantie

🚲 Bestel hier de goedkope fietstassen voor je fietsvakantie
⛺ Lichtgewicht 2-peroonstent nodig? Lees de Nomad Jade 2 review
🎒 Handige kampeerspullen voor lichtgewicht kamperen
🍳 Zelf koken op de camping? Lees hier alles over een lichtgewicht kookset
📚 Begin met plannen en koop alvast de fietsgids van jouw keuze
🏖 Compleet op reis! Boek je fietsvakantie bij de ANWB
🚴🏼‍♂️ Alles voor je geregeld. Boek je fietsvakantie bij Sawadee
🏕 Natuurkampeerterrein Ruigenhoek, camping aan de Amsterdamse Waterleidingduinen

De fietstassen worden geleverd met 8 losse nylon repen die nog in de zijwanden van alle drie de tassen bevestigd moeten worden voor extra versteviging. Dit past soms maar net en gaat daardoor wel een beetje stroef. Wanneer je de tas plat wilt opbergen kan je de repen weer verwijderen en bewaren in de boventas.

Triple M-Wave Amsterdam fietstassen
De boventas met ernaast 1 van de 4 smalle en 1 van de 4 brede repen
Triple M-Wave Amsterdam fietstassen
De dunne repen passen in de boventas
Triple M-Wave Amsterdam fietstassen
De brede repen passen in de zijtassen. Links moet nog verder aangeduwd worden en rechts zit hij al op zijn plek.

Mijn ervaringen met de fietstassen tijdens mijn fietsvakantie

Fietstassen voor een fietsvakantie: Triple-M Wave tassen die ideaal zijn als je wilt kamperen onderweg.

Wat ik heel fijn vind aan deze fietstassen is dat de extra opbergvakken echt OP de tassen zitten, wat ideaal is voor alle kleine spullen die je nodig hebt tijdens het kamperen. Ik bedoel daarmee dat je, zelfs wanneer je de tassen helemaal vol propt, nog steeds spullen kwijt kunt in de zijvakken. Aan de zijtassen zitten 4 opbergvakken en op de boventas zit er ook nog één. Bovenop de boventas zit ook nog een net waaronder je bijvoorbeeld je fietshelm kunt opbergen. Bij de beschrijving staat dat de fietstassen waterafstotend zijn, maar in mijn ervaring zijn ze behoorlijk waterdicht. Al kunnen ze een beetje klammig worden aan de binnenkant bij slecht weer.

Een nadeel is misschien dat de fietstassen maar met 3 gespen aan je fiets bevestigd zitten. Achter de zijvakken zit een gesp en de derde gesp zit aan het deel op je bagagedrager onder je zadel. Het is bij mij wel eens gebeurd dat de boel een beetje scheef zakte, maar als je alles goed strak aantrekt blijft het verrassend goed zitten. De boventas wordt met 6 gespen aan de fietstassen bevestigd en als je die goed aantrekt blijft de boventas prima op zijn plek zitten. Daar heb ik nog geen problemen mee gehad.

Fietstassen voor een fietsvakantie: Triple-M Wave tassen die ideaal zijn als je wilt kamperen onderweg.

Ook kan je de tassen behoorlijk vol proppen. Dan gaan de ritsen bij de bochten wel een beetje stroef, dus even voorzichtig doen. Maar er is nog geen rits stuk gegaan bij mij en de tas is ook nergens anders beschadigd.

Conclusie: prima tassen voor een fietsvakantie

Wanneer je op zoek bent naar goedkope tassen van goede kwaliteit voor je fietsvakantie kan ik de Triple M-Wave Amsterdam fietstassen zeker aanbevelen. Deze fietstassen zijn heel geschikt wanneer je voor het eerst gaat kamperen tijdens een fietsvakantie en je nog niet zeker weet of je dat vaker wilt gaat doen. Ze zijn van goede kwaliteit en hebben veel opbergvakken. De opbergvakken aan de zijkanten van de fietstassen zijn ruim en hebben een zijwandje en daardoor kan je er gemakkelijk extra spullen in kwijt, ook als de fietstassen al heel erg vol zitten. Daarnaast zijn ze redelijk waterdicht, al zou ik bij langdurige regen voor de zekerheid mijn spullen die echt droog moeten blijven ook verpakken in iets dat 100% waterdicht is . Bij de omschrijving staat ook waterafstotend en niet waterdicht.

Ik heb deze fietstassen nu al voor twee fietsvakanties gebruikt. Zo lang ze mee gaan ben ik van plan ze te blijven gebruiken. Mochten ze toch nog sneller slijten dan ik verwacht, dan zal ik dat zeker nog toevoegen aan deze recensie. Als je nog vragen hebt laat dan gerust een berichtje achter of stuur me een mailtje.

Bianca

Bianca is de eigenaar en maker van reisblog Bianca Onderweg. Naast dat ze een blogger en een ondernemer is werkt ze ook als research analist in het LUMC. Al haar vakantiedagen gebruikt ze om verre reizen, stedentrips en kampeervakanties te maken. Overal neemt ze haar Sony a6400 mee naar toe om de mooiste natuur- en wildlife foto's te maken.

Misschien is dit ook interessant

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *