Hele collecties van al mijn reisfoto’s staan er op mijn computer. Van sommige heb ik een fotoalbum gemaakt, van heel veel ook niet. Vooral de foto’s die in de laatste categorie vallen bekijk ik dus bijna nooit meer. En dat is echt zonde, want er zitten hele mooie foto’s tussen. Toen ik hier een keer in mijn achtertuin over na zat te denken kreeg ik opeens een superleuk idee. Ik ga de tuin opfleuren door één of enkele van mijn reisfoto’s af te laten drukken, zodat ik ze aan de schutting kan hangen. Lekker mijn terras gezellig maken door een vakantiesfeer te creëren in mijn eigen achtertuin.

Cameranu - Algemeen

Een foto op dibond om je terras gezellig te maken

Maar zoals zo vaak, het idee is goed, de uitvoering iets minder. Dus wanneer studentendrukwerk.nl mij benadert voor een samenwerking grijp ik meteen mijn kans. Ik vraag hun of ik een foto kan laten afdrukken voor buiten, zodat ik mijn tuin kan opfleuren. Zij raden mij een foto op dibond aan. Ik ken wel al tuinposters en canvas voor buiten, maar heb nog nooit gehoord van dibond. Dibond bestaat uit 2 dunne lagen aluminium met daartussen een plaat van kunststof. Het is water- en UV-bestendig en verkleurt om die reden niet in de zon (canvas soms wel), dus dat maakt het uitermate geschikt om te gebruiken in de tuin. Verder staat het bekend om de zeer heldere en uitermate scherpe afdruk. Ik ben meteen enthousiast en wil het heel graag proberen.

Een foto van mijn een distelvlinder op de top van een lampenpoetser (plant)  heb ik gekozen voor het opfleuren van mijn tuin.
Deze foto heb ik gekozen voor het opfleuren van mijn tuin

Nu komt het lastigste deel en de reden waarom ik überhaupt het opfleuren van mijn tuin ben blijven uitstellen: een foto kiezen. Mijn mooiste reisfoto’s wil ik graag groot laten afdrukken en aan de schutting hangen. Dat wanneer ik in de tuin zit, ik echt weer even meegezogen wordt in een herinnering naar een prachtige plek. Van studentendrukwerk.nl mag ik een foto laten afdrukken van 20 x 30cm. Niet het formaat dat ik in gedachten heb voor aan de schutting, maar de perfecte afmeting om de tuinkast die ik sinds deze zomer heb op te leuken. Een mooie foto in de kast zal mijn terras zeker nog gezelliger maken. Ik denk meteen aan één van de insectenfoto’s die ik in de tuin gemaakt heb. Supermooi om die op dat formaat beeldvullend af te laten drukken. Ik kies uiteindelijk voor een foto van een distelvlinder op de top van een lampenpoetser.

Een foto op dibond bestellen bij studentendrukwerk.nl

Tijdens het bestellen kan ik kiezen uit plakstrips, afstandhouders, een luxe ophangsysteem of helemaal geen ophangsysteem. Omdat ik de foto in de kast wil zetten is in mijn geval geen ophangsysteem nodig. Ook is er de mogelijkheid om een er een baklijst bij te kopen. Je foto wordt dan aan de baklijst bevestigd, zodat je hem meteen aan de muur op kunt hangen. Vanwege het kleine formaat, en omdat er geen lijst of ophangsysteem bijzit, kan de foto opgestuurd worden als brievenbuspakket. Hij is netjes verpakt in plastic en daaromheen bedekken verschillende lagen karton de afdruk.

De foto werd goed verpakt opgestuurd

Wil jij ook je terras, balkon of tuin opfleuren met een mooie foto op dibond? Een foto uploaden is het gemakkelijkst door een formaat te kiezen waarna de gratis online software opent. Daarin kan je een foto uploaden, die in het vak slepen en doorgaan, zoals ik gedaan heb. Maar er is ook de mogelijkheid om er nog tekst, een decoratie of een achtergrond bij te plaatsen. Ook kan je meerdere foto’s uploaden en zelf een collage maken. In plaats van de software te gebruiken kan je er ook voor kiezen een pdf file te uploaden. De aanleverspecificaties daarvoor staan er netjes bij vermeld.

Mijn tuin opfleuren met planten, kaarsen en foto’s

Ik ben echt superblij met het resultaat en ga sowieso nog wat foto’s laten afdrukken om in mijn kast te plaatsen. De foto’s zijn inderdaad mooi qua kleur, niet korrelig en heel erg scherp. Een foto op dibond is ook niet heel zwaar, de mijne van 20 x 30cm weegt ongeveer 250 gram. Dat is namelijk ook iets waar ik rekening mee moet houden wanneer ik mijn reisfoto’s groot wil laten afdrukken voor aan de schutting. Mijn schutting is een beetje gammel, dus ik kan daar niet al te zware dingen aan hangen.

Mijn terras gezellig maken met een foto op dibond in de tuinkast
Mijn terras gezellig maken met een foto op dibond in de tuinkast

Naast foto’s op dibond kan je bij studentendrukwerk ook foto’s laten afdrukken op bijvoorbeeld canvas, aluminium, forex, hout, karton en plexiglas. Maar ook op allerlei glazen, bierviltjes of zelfs kerstballen. Wat ik zelf ook erg leuk vind is de mogelijkheid om een foto te gebruiken om een puzzel te laten maken. En je kan er ook tegen een heel voordelige prijs kaarten laten drukken (per set van 5). Nu mijn terras zo gezellig is na het opfleuren van mijn tuin kan ik bijvoorbeeld mijn vrienden een uitnodiging sturen voor een leuk tuinfeest met een bbq 😉.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met studentendrukwerk.nl

Bianca

Bianca is de eigenaar en maker van reisblog Bianca Onderweg. Naast dat ze een blogger en een ondernemer is werkt ze ook als research analist in het LUMC. Al haar vakantiedagen gebruikt ze om verre reizen, stedentrips en kampeervakanties te maken. Overal neemt ze haar Sony a6400 mee naar toe om de mooiste natuur- en wildlife foto's te maken.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *