Ben je op zoek naar een leuk idee voor een gezellig dagje uit? Bezoek één van de leukste pretparken van Nederland en geniet van spectaculaire achtbanen en spetterende wildwaterbanen. Schommel heen en weer in het schommelschip, draai rond in de zweefmolen of glij naar beneden van de glijbaan. Nederland kent vele leuke attractieparken, zowel voor de allerkleinsten als voor de echte avontuurzoekers. In dit overzicht vind je 15 leuke pretparken in Nederland, inclusief omschrijving, ticketprijs, openingstijden en overnachtingsmogelijkheden.

1. Avonturenpark Hellendoorn

Een leuk pretpark in Nederland voor het hele gezin met ruim 30 attracties. Er zijn verschillende shows te bewonderen en in Dreumesland zijn 9 attracties speciaal voor jonge kinderen tot 120 cm lang.
© Avonturenpark Hellendoorn

Een leuk pretpark in Nederland voor het hele gezin met ruim 30 attracties. Er zijn verschillende shows te bewonderen en in Dreumesland zijn 9 attracties speciaal voor jonge kinderen tot 120 cm lang. Ook kan je tegen bijbetaling van €3,50 Aquaventura Slidepark bezoeken. Dit waterpark van 5000 m2 met wel 11 spectaculaire waterglijbanen kan alleen bezocht worden door bezoekers van Avonturenpark Hellendoorn. Centraal gelegen op het familiepark ligt Eethuis de Berghoeve; het grootste overdekte restaurant in Avonturenpark Hellendoorn. Verder heeft elk deel van het park zijn eigen horecalocaties.

Locatie Avonturenpark Hellendoorn: Luttenbergerweg 22, 7447 PB Hellendoorn (Overijssel)

Openingstijden: het park is (niet dagelijks) geopend vanaf april t/m oktober.
Actuele openingstijden Avonturenpark Hellendoorn.

Ticketprijs Avonturenpark Hellendoorn: €27,50 (kinderen t/m 2 jaar gratis), parkeren €7,50

Overnachten in de buurt van Avonturenpark Hellendoorn: Vakantiepark Hellendoorn of Landgoed de Hellendoornse Berg

2. Dippiedoe

Een leuk attractiepark in Nederland voor kinderen tot 12 jaar. Dippiedoe heeft buiten o.a. twee achtbanen, een zweefmolen, een schommelschip, mini reuzenrad, en een midgetgolfbaan.
© Dippiedoe

Een leuk attractiepark in Nederland voor kinderen tot 12 jaar. Dippiedoe heeft buiten o.a. twee achtbanen, een zweefmolen, een schommelschip, mini reuzenrad, en een midgetgolfbaan. Binnen is er een echt klimparadijs met voor de allerkleinsten een dreumesbaai. Het is geen probleem wanneer je honger krijgt, want dan kan je terecht bij één van de snackpoints in het park. Daar kan je bijvoorbeeld frietjes, pannenkoeken of belegde broodjes kopen. En als klap op de vuurpijl, met jouw DippieDoe dagticket mag je dezelfde dag gratis naar het naastgelegen strandpark van Aquabest!

Locatie Dippiedoe: Ekkersweijer 1, 5681 RZ Best (Noord-Brabant)

Openingstijden Dippiedoe: het park is het gehele jaar (niet dagelijks) geopend.
Actuele openingstijden Dippiedoe

Ticketprijs Dippiedoe: €14,95 (kinderen t/m 1 jaar gratis), parkeren €4,00

Overnachten in de buurt van Dippiedoe: Roompot vakantiepark Bospark ’t Wolfsven

3. Drievliet

© Drievliet

Familiepark Drievliet is een pretpark voor het hele gezin, maar richt zich toch vooral op gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd. De attracties zijn ingedeeld in 4 categorieën: Familie Attracties, Kinder Attracties, Shows en Thrill Attracties. Je kunt je bezoek zo avontuurlijk maken als je zelf wilt. Wanneer je iets wilt eten kan je kiezen uit restaurant Mei en restaurant Het Paviljoen (speciaal voor piraten).

Locatie Drievliet: Laan van ‘s-Gravenmade, 2495 BD Den Haag (Zuid-Holland)

Openingstijden Drievliet: het park is (niet dagelijks) geopend van april t/m oktober
Actuele openingstijden Familiepark Drievliet

Ticketprijs Drievliet: €24,50 (online prijs; kinderen tot 1 meter gratis), parkeren €8,00

Overnachten in de buurt van Drievliet: Roompot vakantiepark Nautisch Centrum Scheveningen, Roompot vakantiepark Kijkduin

OP ZOEK NAAR NOG MEER INSPIRATIE VOOR UITJES IN NEDERLAND?
BEKIJK HIER DE MOOISTE DIERENTUINEN IN NEDERLAND

4. Drouwenerzand

© Drouwenerzand

Drouwenerzand is een leuk attractiepark in Nederland waarvan de attracties geschikt zijn voor kinderen van ongeveer 3 t/m 12 jaar. Wat dit park zo aantrekkelijk maakt is dat eten en drinken inbegrepen is in de prijs. Geniet onbeperkt van vers fruit, belegde broodjes, verse soep, frietjes en verschillende drankjes. In het park wordt standaard rekening gehouden met glutenvrij. Voor vegetarische gasten is er een passend alternatief. Andere diëten en allergieën kunnen vooraf doorgegeven worden, zodat hier ook rekening mee gehouden kan worden.

Locatie Drouwenerzand: Gasselterstraat 7, 9533 PC Drouwen (Drenthe)

Openingstijden Drouwenerzand: het park is (niet dagelijks) geopend vanaf april t/m oktober
Actuele openingstijden attractiepark Drouwenerzand

Ticketprijs Drouwenerzand: €15,50 (kinderen t/m 2 jaar gratis), parkeren €5,00

Overnachten in de buurt van Drouwenerzand: Vakantiepark Drouwenerzand waar ze lodges, een boomhut, een bungalowpark, een camping en een hotel hebben.

5. Duinen Zathe

Het leukste verkeers- en Attractiepark in Nederland Duinen Zathe is all-inclusive. Dit betekent dat je voor één entreeprijs toegang hebt tot alle attracties, inclusief onbeperkt eten en drinken.
© Duinen Zathe

Het leuke verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe is all-inclusive. Dit betekent dat je voor één entreeprijs toegang hebt tot alle attracties, inclusief onbeperkt eten en drinken. Je kunt kiezen uit verschillende drankjes, friet (ook glutenvrij), snacks (ook glutenvrije frikandel met saus), sauzen, broodjes boterhamworst of kaas, soep of ijs. Het park is geschikt voor kinderen tot ongeveer 12 jaar oud. De attracties in indoorhal Kinderland zijn geschikt voor kinderen tot 6 jaar oud.

Locatie Duinen Zathe: Noorder Es 1, 8426 GW Appelscha (Friesland)

Openingstijden Duinen Zathe: het park is (niet dagelijks) geopend van april t/m oktober
Actuele openingstijden verkeers- en attractiepark Duinen Zathe

Ticketprijs Duinen Zathe: t/m 2 jaar €5,00; vanaf 3 jaar €16,50 (online prijs), rolstoelgebruikers €12,00, parkeren is gratis

Overnachten in de buurt van Duinen Zathe: Buitenplaats De Hildenberg

6. Duinrell

© Duinrell

Duinrell is een park voor alle leeftijden, maar onder de 12 jaar is wel begeleiding van een volwassene nodig. In totaal zijn er meer dan 40 attracties en het tikibad heeft wel 21 glijbanen. Voor kinderen die nog geen 120 cm lang zijn is er kids waterpark Playa, waar je ook heen mag als je nog geen zwemdiploma hebt. Er zijn verschillende La Place restaurants aanwezig, een take-away en zelfs een supermarkt.

Locatie Duinrell: Duinrell 1, 2242 JP Wassenaar (Zuid-Holland)

Openingstijden Duinrell: het park is het gehele jaar (niet dagelijks) geopend
Actuele openingstijden Duinrell

Ticketprijs Duinrell:

  • Attracties €19,95
  • Tikibad €19,50 (3 uur toegang tot het bad)
  • Attracties + Tikibad €27,50 (2 uur toegang tot het bad)

Kinderen t/m 2 jaar gratis
Parkeren €12,00

Overnachten in de buurt van Duinrell: Vakantiepark Duinrell

7. Efteling

De Efteling is toch wel één van de bekendste en leukste pretparken van Nederland. Het park is voor alle leeftijden met het sprookjesbos voor de allerkleinsten en de Baron voor de echte daredevils.
© Efteling

De Efteling is toch wel één van de bekendste en leukste pretparken van Nederland. Het park is voor alle leeftijden met het sprookjesbos voor de allerkleinsten en de Baron voor de echte daredevils. En dan zijn er nog Droomvlucht, de Python, Carnaval Festival, De Vliegende Hollander en nog zo veel andere attracties. In het park zijn verschillende eetgelegenheden te vinden, zoals Bäckerei Krümel, Pinokkio’s pizza & pasta restaurant of ’t Poffertje

Locatie Efteling: Europalaan 1, 5171 KW Kaatsheuvel (Noord-Brabant)

Openingstijden Efteling: het park is het gehele jaar (niet dagelijks) geopend
Actuele openingstijden Efteling

Ticketprijs Efteling: €41,00 – tot €46,00 (kinderen t/m 3 jaar gratis), parkeren €12,50

Overnachten in de buurt van de Efteling: Efteling Hotel, Vakantiepark Efteling Bosrijk, Vakantiepark Efteling Loonsche Land, Groepsaccomodaties of Landal Kaatsheuvel

8. Julianatoren

Julianatoren is een leuk pretpark in Nederland voor kinderen in de basisschoolleeftijd
Julianatoren is een leuk pretpark in Nederland voor kinderen in de basisschoolleeftijd

Julianatoren is een leuk park voor kinderen van 2 t/m 10 jaar. Met meer dan 60 attracties en verschillende shows is er meer dan genoeg keuze en hoef je je geen moment te vervelen. Er zijn o.a. een poffertjes restaurant, een suikerspinhuisje, een hamburger kiosk en een cafetaria te vinden. Op aanvraag is er glutenvrij eten te bestellen of bekijk hier hun allergenenkaart per horecapunt.

Locatie Julianatoren: Amersfoortseweg 35, 7313 AC Apeldoorn (Gelderland)

Openingstijden Julianatoren: het park is het gehele jaar (niet dagelijks) geopend
Actuele openingstijden Julianatoren

Ticketprijs Julianatoren: €26,50 (kinderen t/m 1 jaar gratis), parkeren €10,00

Overnachten in de buurt van Julianatoren: Landal Miggelenberg, Overige overnachtingen

9. Linnaeushof

© Linnaeushof

Linnaeushof is de grootste speeltuin van Europa. De ruim 350 speeltoestellen en attracties zijn in principe gericht op kinderen in de leeftijd van 2 t/m ongeveer 12 jaar. Bij een klein buitje kan in de binnenspeeltuin gewoon lekker doorgespeeld worden. In de waterspeeltuin kan niet gezwommen worden, maar wel heerlijk en veilig met water gespeeld worden. Het is toegestaan je eigen eten en drinken mee te nemen, maar het is ook mogelijk om o.a. friet, pizza, ijs of een drankje in het park te kopen.

Locatie Linnaeushof: Glipperweg 4C, 2104 AK Heemstede (Noord-Holland)

Openingstijden Linnaeushof: het park is dagelijks geopend vanaf maart t/m september
Actuele openingstijden Linnaeushof

Ticketprijs Linnaeushof: €16,00, parkeren €8,00

Overnachten in de buurt van Linnaeushof: Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden, Natuurkampeerterrein Ruigenhoek

10. Madurodam

© Madurodam

Madurodam is een miniatuurstad op een schaal van 1:25 en beslaat een totaaloppervlak van 62.630 m2. Madurodam is leuk voor het hele gezin met verschillende attracties, doe-dingen en miniaturen. Eten en drinken kan bij restaurant Taste of Holland of het Panorama Café. Je vindt er luxe belegde broodjes, warme en koude snacks, soepjes, salades en warme en koude dranken.

Locatie Madurodam: George Maduroplein 1, 2584 RZ Den Haag (Zuid-Holland)

Openingstijden Madurodam: het park is dagelijks geopend
Actuele openingstijden Madurodam

Ticketprijs Madurodam: vanaf €17,00 (online prijs, kinderen t/m 2 jaar gratis), €17,50 voor skip the line ticket, te annuleren t/m de dag voor bezoek, parkeren €10,00

Overnachten in de buurt van Madurodam: Roompot vakantiepark Nautisch Centrum Scheveningen, Roompot vakantiepark Kijkduin

11. Mini Mundi

© Mini Mundi

Mini Mundi is een familiepretpark voor kinderen t/m 11 jaar. Het bestaat uit het bekende Miniatuur Walcheren, een grote overdekte binnenspeeltuin, een buitenspeeltuin én een pretpark met leuke attracties. Ook de allerkleinsten kunnen zich hier prima vermaken, want binnen vind je bouwblokken, de ballenbak en een peuterhoek. In het zelfbedieningsrestaurant kun je terecht voor een heerlijk broodje, vers gebakken pannenkoek, salade of een frietje.

Locatie Mini Mundi: Podium 35, 4337 WV Middelburg (Zeeland)

Openingstijden Mini Mundi: het park is dagelijks geopend
Actuele openingstijden Mini Mundi

Ticketprijs Mini Mundi:

kinderen t/m 2 jaar gratis

Overnachten in de buurt van Mini Mundi: hotels in de buurt van Mini Mundi

12. Slagharen

© Slagharen

Beleef het Wilde Westen in Slagharen met meer dan 30 attracties die geschikt zijn voor kinderen t/m 12 jaar. Ook kan je gaan zwemmen in waterpark Aqua Mexicana. Dit zwemparadijs heeft twee waterspeeltuinen, 10 glijbanen, een groot subtropisch zwembad, een bubbelbad en twee sprayparken. Of leef je uit in het klimpark Black Hill Ranger Path dat bestaat uit een unieke rollglider, klimmuren en een ropecourse met drie niveaus. Er zijn verschillende restaurants en horecagelegenheden in het park te vinden. Vakantieparkgasten kunnen in de supermarkt terecht voor een uitgebreid assortiment aan eten en drinken.

Locatie Slagharen: Zwarte Dijk 37, 7776 PB Slagharen (Overijssel)

Openingstijden Slagharen: in de zomer dagelijks geopend en in de winter alleen in de weekenden
Actuele openingstijden Slagharen

Ticketprijs Slagharen: vanaf €18,50 (kinderen t/m 3 jaar gratis), parkeren €10,00

Overnachten in de buurt van Slagharen: Slagharen vakantiehuizen, Slagharen Wigwam Deluxe of Slagharen Camping

13. Tivoli

© Tivoli

Dit amusementspark is geschikt voor kinderen tot een jaar of 10. Je hoeft je hier geen moment te vervelen, want er zijn zo’n 35 attracties. Er zijn verschillende horecagelegenheden aanwezig voor als je honger hebt gekregen van het spelen. Je kan kiezen uit Familierestaurant ‘Tivoli’s Boscafé’, de Smulhoek en de Kadowinkel.

Locatie Tivoli: Oude Kleefsebaan 116, 6571 BK Berg en Dal (Gelderland)

Openingstijden Tivoli: het park is (niet dagelijks) geopend vanaf april t/m oktober
Actuele openingstijden Tivoli

Ticketprijs Tivoli: €16,00 (online prijs; kinderen t/m 1 jaar gratis)

Overnachten in de buurt van Tivoli: Hotels in de buurt van amusementspark Tivoli

14. Toverland

Toverland is een leuk attractiepark in Nederland voor alle leeftijden. Het bestaat uit 6 magische werelden met leuke shows en spectaculaire attracties. De 6 betoverende werelden zijn Avalon, Magische Vallei, Ithaka, Port Laguna, Land van Toos (indoor) en Wunderwald (indoor).
© Toverland

Toverland is een leuk attractiepark in Nederland voor alle leeftijden. Het bestaat uit 6 magische werelden met leuke shows en spectaculaire attracties. De 6 betoverende werelden zijn Avalon, Magische Vallei, Ithaka, Port Laguna, Land van Toos (indoor) en Wunderwald (indoor). Er zijn verschillende restaurants en take-aways te vinden vinden in het park, maar het verschilt van dag tot dag welke geopend zijn. Check de Toverland-app voor de actuele openingstijden.

Locatie Toverland: Toverlaan 2, 5975 MR Sevenum (Limburg)

Openingstijden Toverland: Toverland is het gehele jaar geopend
Actuele openingstijden Toverland

Ticketprijs Toverland: variabele ticketprijzen, parkeren €10,00

Overnachten in de buurt van Toverland: Centerparks, Landal Vakantiepark De Lommerbergen, Landal Vakantiepark Landgoed Aerwinkel, Roompot vakantieparken, overzicht van hotels, campings en vakantieparken waarmee Toverland samenwerkt

15. Walibi

© Walibi

Walibi staat bekend om de vele achtbanen die in het park te vinden zijn. Het park een handvol attracties voor de allerjongsten, maar het is vooral gericht op kinderen vanaf een jaar of 10. Een minimumlengte van 90 cm is vereist voor de meeste attracties. Eten en drinken is geen probleem, want er zijn wel 21 restaurants te vinden in het park. Walibi maakt bij verschillende attracties verplicht gebruik van een virtuele wachtrij. Hiermee reserveer je via je mobiel een plaats in de wachtrij. Wanneer de timer op nul staat laat je de QR code scannen door een medewerker bij de attractie en daarna sta je maar even in de fysieke wachtrij.

Locatie Walibi: Spijkweg 30, 8256 RJ Biddinghuizen (Flevoland)

Openingstijden Walibi: Het park is dagelijks geopend vanaf begin april t/m eind oktober
Actuele openingstijden Walibi

Ticketprijs Walibi:

  • E-ticket: €32,50
  • 3-5 jaar e-ticket: €18,00
  • 6-11 jaar e-ticket: €29,00
  • Parkeren: €9,50

Overnachten in de buurt van Walibi: Walibi Village

Meer leuke pretparken in Nederland

Ik heb een zo volledig mogelijk overzicht proberen te maken van de leukste attractieparken van Nederland, maar laat het weten in een reactie hieronder als je toch nog een leuk pretpark kent dat een plekje verdiend in de lijst van leukste attractieparken van Nederland.

Bianca

Bianca is de eigenaar en maker van reisblog Bianca Onderweg. Naast dat ze een blogger en een ondernemer is werkt ze ook als research analist in het LUMC. Al haar vakantiedagen gebruikt ze om verre reizen, stedentrips en kampeervakanties te maken. Overal neemt ze haar Sony a6400 mee naar toe om de mooiste natuur- en wildlife foto's te maken.

Misschien vind je dit ook interessant

2 Comments

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *