Ik bezocht Valparaïso tijdens mijn georganiseerde rondreis door Chili. Vanaf het grote busstation in Santiago gaat er een bus naar Valparaïso. De stad is tegen hellingen opgebouwd en dat is een prachtig gezicht wanneer je aan komt rijden. Er is bijna geen kuststrook, de bergen stijgen direct vanaf de kust steil omhoog. Daarom moesten ze het centrum, Plaza Sotomayor, vlak maken door de baai een beetje op te hogen. Dit plein is waar onze wandeltocht begint. Eerst lopen we even naar de haven. Wanneer je bij de haven aangekomen bent en omdraait overzie je het hele Plaza Sotomayor met de omringende overheidsgebouwen. Daarachter zie je heuvels vol met bontgekleurde huisjes. Dat is waar onze wandeling werkelijk naar toe gaat.

Valparaïso staat namelijk bekend om de vele muurschilderingen in het oude stadsgedeelte. We gaan dus lekker “doelloos” rondlopen op de steile hellingen van het oude stadsgedeelte. We beginnen onze wandeling gemakkelijk door een kabelbaan omhoog te nemen. Dat scheelt een stukje traplopen. Daarna lopen we door smalle straatjes en steegjes. We beklimmen eindeloos veel trappen die straten die boven elkaar liggen met elkaar verbinden. Bijna overal waar je loopt kom je muurschilderingen tegen. Niet alleen muren die dienen als afbakening, maar ook veel woonhuizen zijn compleet beschildert. Het is net een openluchtmuseum.

Valparaïso staat bekend om muurschilderingen in het oude stadsgedeelte

Omdat ik maar een middag de tijd had om Valparaïso te bekijken ben ik niet verder gekomen dan deze wijk. Maar eigenlijk hoeft dat ook niet. Je kan je gemakkelijk een hele middag vermaken hier. Ga naar Mirador Diego Portales op Cerro Baron voor een prachtig uitzicht over de gekleurde huisjes en bezoek Cerro Alegre. Neem een een pauze op een terras om te wat te eten of te drinken en verdwaal dan weer heerlijk verder. Je kijkt echt je ogen uit.

Muurschildering in Valparaïso

Bianca

Bianca is de eigenaar en maker van reisblog Bianca Onderweg. Naast dat ze een blogger en een ondernemer is werkt ze ook als research analist in het LUMC. Al haar vakantiedagen gebruikt ze om verre reizen, stedentrips en kampeervakanties te maken. Overal neemt ze haar Sony a6400 mee naar toe om de mooiste natuur- en wildlife foto's te maken.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *