Ik bezocht Valparaïso tijdens mijn georganiseerde rondreis door Chili. Vanaf het grote busstation in Santiago gaat er een bus naar Valparaïso. De stad is tegen hellingen opgebouwd en dat is een prachtig gezicht wanneer je aan komt rijden. Er is bijna geen kuststrook, de bergen stijgen direct vanaf de kust steil omhoog. Daarom moesten ze het centrum, Plaza Sotomayor, vlak maken door de baai een beetje op te hogen. Dit plein is waar onze wandeltocht begint. Eerst lopen we even naar de haven. Wanneer je bij de haven aangekomen bent en omdraait overzie je het hele Plaza Sotomayor met de omringende overheidsgebouwen. Daarachter zie je heuvels vol met bontgekleurde huisjes. Dat is waar onze wandeling werkelijk naar toe gaat.

Valparaïso staat namelijk bekend om de vele muurschilderingen in het oude stadsgedeelte. We gaan dus lekker “doelloos” rondlopen op de steile hellingen van het oude stadsgedeelte. We beginnen onze wandeling gemakkelijk door een kabelbaan omhoog te nemen. Dat scheelt een stukje traplopen. Daarna lopen we door smalle straatjes en steegjes. We beklimmen eindeloos veel trappen die straten die boven elkaar liggen met elkaar verbinden. Bijna overal waar je loopt kom je muurschilderingen tegen. Niet alleen muren die dienen als afbakening, maar ook veel woonhuizen zijn compleet beschildert. Het is net een openluchtmuseum.

Valparaïso staat bekend om muurschilderingen in het oude stadsgedeelte

Omdat ik maar een middag de tijd had om Valparaïso te bekijken ben ik niet verder gekomen dan deze wijk. Maar eigenlijk hoeft dat ook niet. Je kan je gemakkelijk een hele middag vermaken hier. Ga naar Mirador Diego Portales op Cerro Baron voor een prachtig uitzicht over de gekleurde huisjes en bezoek Cerro Alegre. Neem een een pauze op een terras om te wat te eten of te drinken en verdwaal dan weer heerlijk verder. Je kijkt echt je ogen uit.

Muurschildering in Valparaïso

Bianca

Voor outdoor mensen die graag genieten van de natuur of op zoek willen gaan naar bijzondere diersoorten. Ook in de artikelen over stedentrips is er aandacht voor mooie wandelingen, fietstochten en andere leuke buitenactiviteiten. Kom alles te weten over lichtgewicht kamperen, de mooiste steden en de bijzonderste bestemmingen.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.