De vraag of de Copenhagen Card zijn geld waard is, is natuurlijk niet gemakkelijk te beantwoorden. Het ligt er aan hoeveel gebruik je maakt van het openbaar vervoer en hoeveel attracties, musea en kastelen je van plan bent te bezoeken. Hoewel ik ook graag relax en zeker op zijn tijd een terrasje op zal zoeken, wil ook graag zo veel mogelijk zien en doen tijdens een stedentrip. Ben jij net zo’n iemand, dan is de Copenhagen Card zeker zijn geld waard. Met deze kaart maak je namelijk niet alleen gratis gebruik van het openbaar vervoer, maar heb je ook gratis toegang tot veel bezienswaardigheden van Kopenhagen.

De toegang tot Rosenborg is ook inbegrepen in de Copenhagen Card

Een goede voorbereiding voor je reis naar Kopenhagen

✈️ Vliegtickets vergelijken? De goedkoopste vliegtickets naar Kopenhagen

🚂 Bestel hier treinkaartjes naar Kopenhagen

🏩 Vergelijk hotelprijzen in Kopenhagen en vind de beste deal

🚗 Huur een all-inclusive auto (alle verzekeringen inbegrepen)

🚴🏼‍♂️ Maak een fietstocht door Kopenhagen met Nederlandse gids

🌎 Bekijk alle artikelen over Denemarken

Wat is inbegrepen in de Copenhagen Card?

 • Je kunt een Copenhagen Card kopen voor gebruik van 24, 48, 72, 96 of 120 uur.
 • De Copenhagen Card geeft gratis toegang tot meer dan 80 kastelen, musea, rondvaarten en attracties in Kopenhagen. Welke attracties precies lees je verderop.
 • Elke volwassene mag tot 2 gratis kaarten aanschaffen voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 11 jaar. Deze gratis kaarten moeten wel tegelijk met de kaart voor de volwassene gekocht worden. Kinderen van 0 t/m 2 jaar hebben geen kaart nodig.
 • Gratis openbaar vervoer in en rond de hoofdstad (zone 1 -99)
 • Vervoer van en naar het vliegveld

20 LEUKE TIPS OM TE DOEN IN KOPENHAGEN

Wat is gratis met de Copenhagen Card?

Er zijn meer dan 80 kastelen, musea, rondvaarten en attracties die je gratis kan bezoeken met de Copenhagen Card. Het gaat een beetje ver om die hier allemaal te noemen, maar ik zal een overzicht geven van de meest bezochte attracties. Achter elke attractie staat tussen haakjes de prijs die het zou kosten zonder de kaart (2023).

 • Christiansborg (€24,-)
 • Amalienborg Museum (€16,-)
 • Rosenborg (€17,50)
 • Verlosserskerk (€10,-)
 • Toegang tot Tivoli tuinen (€21,-)
  LET OP voor de attracties in het park moet je apart betalen en deze zijn niet inbegrepen in de kaart
 • Ronde Toren (5,50)
 • Nationaal Museum (€16,-)
 • Rondvaart door de kanalen van Kopenhagen (€17,-)
 • Botanische tuin (€8,-)

Bekijk de volledige lijst van alle attracties die inbegrepen zijn in de Copenhagen Card

Wat kost de Copenhagen Card?

De Copenhagen Card is verkrijgbaar voor 24, 48, 72, 96 of 120 uur en gaat in op het moment dat je hem activeert. Kinderen t/m 2 jaar hebben geen kaart nodig. Elke volwassene kan 2 kinderen gratis mee nemen op zijn/haar kaart in de leeftijd van 3 t/m 11 jaar. Let er dus wel op dat je deze gratis kaarten tegelijk moet aanschaffen met de kaart voor de volwassene. Een derde kind in die leeftijdscategorie heeft een junior kaart nodig. Ook kinderen in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar hebben een junior kaart nodig.

Type kaartPrijs
24 uur – volwassene (16+)€ 62,-
24 uur – junior (12-15 jaar)€ 34,-
48 uur – volwassene (16+)€ 92,-
48 uur – junior (12-15 jaar)€ 50,-
72 uur – volwassene (16+)€ 113,-
72 uur – junior (12-15 jaar)€ 61,-
96 uur – volwassene (16+)€ 132,-
96 uur – junior (12-15 jaar)€ 71,-
120 uur – volwassene (16+)€ 148,-
120 uur – junior (12-15 jaar)€ 80,-

Waar kan je de Copenhagen Card kopen?

De Copenhagen Card is 100% digitaal en kan dus online gekocht worden. Nadat je de kaart gekocht hebt kan je hem in de “Copenhagen Card City Guide” app verzilveren. De app is te downloaden via de App Store of in Google Play. Bestel de Copenhagen Card via de officiële website of via Get Your Guide waar je tot 24 uur van te voren gratis kunt annuleren.

Is de Copenhagen Card zijn geld waard?

Wanneer je de kaart koopt voor 24 uur is hij best wel prijzig (€62,-). Je moet dan binnen 24 uur redelijk veel doen om je geld er uit te halen. Natuurlijk kan je dit wel over 2 dagen uitspreiden, want de kaart is 24 uur geldig vanaf het moment dat je hem activeert. Maar voor hoe meer uren je de kaart koopt, hoe goedkoper per 24 uur hij is. De 48uur-, 72uur-, 96uur- en 120uur-kaart kosten omgerekend per dag respectievelijk €46,-, €38,-, €33,-, en €30,-. En je kan al die tijd natuurlijk ook onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer in en om Kopenhagen. Met deze “bespaar tool” kan je uitrekenen of de Copenhagen Card voor jou zijn geld waard is.

Bianca

Bianca is de eigenaar en maker van reisblog Bianca Onderweg. Naast dat ze een blogger en een ondernemer is werkt ze ook als research analist in het LUMC. Al haar vakantiedagen gebruikt ze om verre reizen, stedentrips en kampeervakanties te maken. Overal neemt ze haar Sony a6400 mee naar toe om de mooiste natuur- en wildlife foto's te maken.

Misschien vind je dit ook interessant

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *