Ideaal voor een stedentrip in het voor- of najaar is Sevilla, want het is er dan vaak nog heerlijk weer. Sevilla is een gezellige stad met mooie bezienswaardigheden en je kunt je er gemakkelijk 3 dagen vermaken. De hoogtepunten van Sevilla zijn zeker weten het Real Alcázar en de kathedraal. Wil je weten wat er nog meer te doen is in Sevilla, lees dan onderstaande tips.

1. Dwalen en tapas eten in Barrio Santa Cruz

Ik vond de wijk Santa Cruz het gezelligste deel van Sevilla. In deze wijk vind je de mooiste bezienswaardigheden van Sevilla, namelijk de kathedraal en het Koninklijk Paleis (zie punt 2 en 3). Maar ten noordoosten van deze hoogtepunten vind je een doolhof aan straatjes. In deze wirwar van straatjes vind je witgekalkte huizen en leuke winkeltjes. Maar je kunt hier ook genieten van de lekkerste tapas bij één van de vele authentieke tapasbarretjes. Dat laatste is zeker een aanrader.

Een goede voorbereiding voor je stedentrip naar Sevilla

✈ Vliegtickets vergelijken? De goedkoopste vliegtickets naar Sevilla
🏩 Vergelijk hotelprijzen in Sevilla en vind de beste deal
🏨 Lekker makkelijk! Boek je Hotel en vlucht naar Sevilla in één keer
🚗 Huur een all-inclusive auto (alle verzekeringen inbegrepen)
📚 Begin met plannen en koop alvast een reisgids over Sevilla
🏙 Meer ideeën voor stedentrips in Spanje: Granada, Malaga
🌎 Bekijk alle artikelen over Spanje

2. Real Alcázar bezoeken

Wanneer je om het paleis heen loopt ziet het er niet eens zo bijzonder uit, maar de binnenkant is werkelijk prachtig. Absoluut een bezienswaardigheid die je gezien moet hebben wanneer je in Sevilla bent. Het paleis is gebouwd in mudejarstijl. Deze kunststijl komt alleen in Spanje voor en is een mix van westerse en Arabische architectuurstijlen. Het huidige paleis is gebouwd in 1364 in opdracht van Pedro I. Dat bestond eerst alleen uit het Palacio del Rey Don Pedro, die nu het hart vormt van de Real Alcázar van Sevilla. Later liet Isabella I het Casa de la Contratación toevoegen en Karel V liet rijkversierde kamers bouwen.

Vind hier tickets, openingstijden en meer informatie over je bezoek aan de Real Alcázar

De Patio de las Doncellas is één van de hoogtepunten van Real Alcázar van Sevilla.

3. Kathedraal Sevilla en La Giralda

De kathedraal in Sevilla is één van de grootste kerken van de wereld. Alleen de Sint-Pieterskerk in Rome en de St. Paul’s kathedraal in Londen zijn nog groter. Trek zeker een halve dag uit om de kerk van binnen te bekijken. Voor of na je bezoek aan de kathedraal kan je de bijna 100 m hoge Giralda beklimmen. Het onderste gedeelte van de toren is het enige nog intacte deel van de minaret van de moskee die hier eerst stond.

Boek hier je tickets voor de kathedraal van Sevilla

4. Parque María Luisa

Heel leuk, en ook nog eens gratis om te doen, is een bezoek aan het María Luisa park. Dit park is 34 hectare groot, dus je kunt er gemakkelijk een middag in vermaken. In het midden is een grote vijver vol eenden en zwanen. Verder zijn er palm-, pijn- en sinaasappelbomen en veel verschillende vogels. Door sommige delen van het park kan je een ritje maken met paard en wagen. Ook vind je er het Museo Arqueológico, het Museo de Artes y Costumbres Populares en het bekende Plaza de España (zie punt 5).

Heel leuk, en ook nog eens gratis om te doen in Sevilla, is een bezoek aan het María Luisa park.

5. Plaza de España

Het Plaza de España is gebouwd ter ere van de wereldtentoonstelling van 1929. Het plein heeft de vorm van een halve cirkel en ook het gebouw grenzend aan het plein is in de vorm van een halve cirkel. Op het plein is een gracht aanwezig waarin je met een roeibootje kunt varen, maar verder dan het plein kan je niet varen en het is al snel behoorlijk vol op het water. Een groot gedeelte van het gebouw wordt tegenwoordig gebruikt door de overheid, maar je kunt er wel binnen wandelen. Daar kan je de 52 tegelmozaïeken, fresco’s waarop alle Spaanse provincies zijn afgebeeld in azulejo’s, bekijken.

6. Fietstour door Sevilla met Nederlandse gids

Heel leuk om te doen in Sevilla is om tijdens een fietstocht met een Nederlandse gids langs de hoogtepunten te fietsen. Fietsen in Sevilla gaat echt heel goed, want de stad is heel vlak en er zijn in de hele stad fietspaden aangelegd. Doe dit meteen de eerste dag, zodat je meteen een goed beeld krijgt van wat er te doen is in Sevilla. Daarna heb je nog tijd om deze dingen ook zelf te gaan doen of bekijken.

Vind hier tickets en meer informatie over een fietstocht door Sevilla met Nederlandse gids

Fietstocht door Sevilla met Nederlandse gids

7. Torre del Oro

Torre del Oro, wat in het Nederlands Gouden Toren betekend, maakte vroeger deel uit van de verdedigingsmuur die de Real Alcázar verbond met de rest van de stadsmuren. In de toren bevind zich sinds 1944 het Maritiem Museum. Vanuit het museum kan je het dak op en heb je een leuk uitzicht over Sevilla en het Koninklijk Paleis. Op maandagen kan je het museum gratis bezoeken.

Meer informatie over Torre del Oro

Bianca

Bianca is de eigenaar en maker van reisblog Bianca Onderweg. Naast dat ze een blogger en een ondernemer is werkt ze ook als research analist in het LUMC. Al haar vakantiedagen gebruikt ze om verre reizen, stedentrips en kampeervakanties te maken. Overal neemt ze haar Sony a6400 mee naar toe om de mooiste natuur- en wildlife foto's te maken.

Misschien is dit ook interessant

3 Comments

    1. Sevilla is echt een mooie stad en je kunt er heerlijk eten. Super voor een stedentrip, maar inderdaad ook heel leuk als onderdeel van een langere reis door bijvoorbeeld Andalusië. Dan kan je de mooie steden combineren met de prachtige natuur, die Andalusië inderdaad ook te bieden heeft!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *